tisdag 11 december 2012

Öppet KM-1 Gryveldammen!!! OBS Lördag!!!

Då var det dags för en "fajt" på Gryveldammen !
Och det är Älvdalens SFK som bjuder in till Öppet KM-1 på Lördag den 15/12.
Och Tävlingstiden är 10.00-14.00, 30 min ut och in brukar det vara ! Kommer att vara skyltat från RV 70 och jag vet inte om det är samling vid dammen eller om det är vid "stugan", men följ den röda fisken så kommer ni garanterat rätt. Förmodar att det kommer att finnas info på OSFK telesvar också!
0250-40603 (där får ni höra en trevlig och bekant röst )
Med vänliga hälsningar och Hjärtligt välkomna hälsar

/ Älvdalens SFK genom Stefan Frost


Förutsättningarna borde vara ganska bra då Gryveldammen brukar generera bra fiske i början och i slutet av säsongen. Snöförhållandena på isen borde vara bra eftersom här ner i Älvdalen har vi kanppt en decimeter snö och det brukar inte skilja så mycket om man kommer upp.

KM-serien de senaste åren har Tomas Ljuden tagit hem ganska komfortabelt, men i år så tror jag att det kan bli fler som vill blanda sig och vara med och slåss om 1:a platsen. Men det kommer att bli en svår nöt att knäcka, men absolut ingen omöjlighet!  Personligen så gillar jag inte att håsa upp förväntningarna för mycket, för då blir men bara besviken om det går åt h..v..e ! Enda jag vet att jag kommer att vara mer aktiv än tidigare år och det är bara att jaga rätt på fisken, för den kommer knappast att komma till en själv! Kommer att köra stenhårt med 3-krok, men tafsen finns alltid tillhands som ett komplement, för om man lyckas reta igång fisken då är det bara att hålla i hatten och veva på. 
Hoppas att det kommer mycket folk nu på lördag då det inte är någon tävling i närheten i allafall, och gryveldammen brukar locka till sig mycket deltagare tack vare att det brukar bli relativt höga vikter där, ifjol fick en viss herre vid namn "Mandel" 16kg där och flera därtill med fina vikter!
Så nu är det bara att trimma till prylarna tills tävlingen så man är förberedd på bästa sätt, för då kan man då inte skylla på materialet!
Nej nu är det färdig dravlat för idag, så nu får det ta och bli Lördag så vi får ut och fiska lite och ha det trevligt på isen. Var rädda om er så ses vi till helgen ;)

Välmött till helgen!
Hade bra och kämpa på !
// Frollan

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat Frollan !
  Du är stekhet just nu, både på isen och bloggen(he-he).
  Bussigt att du vill ta startkorten och lägga ut resultat!
  Det brukar vara rätt trögt nu när dammen är hög och lite klurigare att hitta samlad fisk!

  SvaraRadera
 2. Tack Degen! Ja det är väl så att det blir en hel del jakt på lördag:)

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara påpeka en sak. Förr förra säsongen tog faktiskt Malm hem totalsegern i Älvdalens KM serie. Han tog ju dessutom hem segern och 4000 kr i Älvdalsnappet den säsongen. Så han var riktigt på hugget då. Han blir nog livsfarlig på Gryveldammen på lördag. han har ju sitt pers där på 12,7kg från förra året. Men jag tror som degen på ganska trögt fiske där nu. Förra året den här tiden på Norra dala där uppe var det ju trögt... jesper Dyberg vann överlägset på ca 5kg.
  /Tomas

  SvaraRadera
 4. Det kommer förmodligen bli jämt i serien, hoppas vi! Så det blir lite spännande.
  Ja vi får hoppas att det inte är lika trögt som venjan :) Försöker du föra över pressen på någon annan din filur ? vi syns på lördag och hoppas på skitfiske:)
  /Frost

  SvaraRadera