onsdag 8 juli 2020

Dubbla PB idag......

Var ska jag börja ?

Jo vid lunch så åkte jag, Mia, Klara, Ebba och Arvid iväg för att kolla av en sjö som jag har varit sugen på att testa väldigt länge. Väl framme vid första stället så insåg vi att det var svårfiskat bara för att det var för grunt. Så vi tänkte om och åkte till en annan sida av sjön och där såg det sådär ut. Men en mindre förflyttning så såg vi att det var lite djupare närmare land. Vill säga att fiske från land är klurigt var än man far fram. Men det dröjde inte allt för länge innan det högg åt mig, fick en hyffsad i mina mått mätt 280g abborre, bättre än inget tänkte jag. Hann inte mer än landa min fisk förrän Klara skrek och jag vände mig om och såg hennes metspö stod i en kraftig båge. Det plaskade och skrek om vartannat och Klara försökte lyfts upp fisken men tack och lov så tog hon det lungt och drillade fisken med hjälp av Mia tills jag fick chansen att håva den. Det var en abborre på 480g vilket är Klaras nya PB. Stort grattis Klara.Vi fiskade på en liten stund till men vi lyckades inte lura nån mer än att Mia fick två stycken mini-abborrar. Så vi bestämde att vi skulle åka hem och äta middag och avsluta fisket för idag. 

Efter maten så bestämde vi att vi skulle åka och köpa lite glass och göra nåt annat, men när vi åkte runt så kom jag på att jag skulle leverera lite jigg. 
Så vi åkte till Loka och lämnade över dom till Samuel som har en instagram @allt_for_fisken som han skriver om sitt och kompisarnas fiske. Fantastiskt kul med ungdomlig entusiasm inom fisket och det ska uppmuntras. Så jag bestämde mig för att skänka fem stycken jiggar som han ska lotta ut på sin sida någon gång i framtiden. 

Efter leveransen så sa jag att vi kunde väl åka och prova några kast när vi ändå var ute och åkte, men det blev vilda protester från Ebba och Klara som ville hem. Och vi skjutsade hem dom och sen åkte vi andra och testa på ett ställe.
Väl där så ville Mia testa att mata och jag ville jigga. Jag fick inte ett liv men Mia fick både mört och abborre, men det började blåsa och regna så vi packade ihop och tänkte åka hem. Men jag ville testa ett sista ställe innan vi tog kväller. Så sagt och gjort så åkte vi till ett ställe som jag vet håller väldigt grov abborre, men jag själv har inte fått nåt att skryta med där. Väl framme där så var det bara jag som ville fiska, Mia, Viktoria och Arvid satt kvar i bilen och väntade. Jag gick iväg en bit och kastade i trettio minuter innan jag gick tillbaka till bilen. Men äsch tänkte jag, provar några kast innan vi packar ihop och drar hem. Ganska direkt så hade jag fisk på men osäker på vad det var. Men så här i efterhand så är jag hundra på att det var en abborre. Några kast till och knotten började bli lite småjävliga så jag sa till Mia att jag ska bara göra ett sista kast, och efter det så började jag gå till bilen. Men på väg till bilen så tänkte jag, jag drar iväg ett "bonus" kast! Och då skall det på en fisk, min första tanke var att det var gädda. Men när jag fick den närmare så började den gå så bestämt i sidled och då var jag ännu säkrare att det var en slemgurka. Men när jag väl fick se den så blev jag lite skakis, den var randig och var skaplig. Jag skrek till Mia att hon skulle hämta håven som låg i bilen. Men innan hon hade vecklat ut håven så hade jag sjuttioelva scenarion om att den skulle slita sig, men tillslut så kom håven och ganska direkt så låg den i håven. Jag är så usel på att gissa vikter, men jag trodde det kanske kunde vara en kilos. Men ack så nära det var, jag vägde in den på 900g och nytt PB. Har troligen fått större, men det är på vintern och jag vägde tyvärr inte den.
Att en fisk på knappa kilot kan ge en fullvuxen man en så adrenalin rush är helt obeskrivligt.
Det satt långt inne men nu så har jag fått lite självförtroende till framtiden.
Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så har några grabbar en tävling Abborr-VM, störst abborre mellan Maj-oktober vinner ära och berömmelse. Eftersom ingen skickat in nån fisk än så tänkte jag skoja lite med grabbarna och skicka in min på 280g som jag fick förr idag. Tänkte jag kunde få vara ledare en liten stund iallafall. Men jag höjde mig lite tack vare den på 900g jag fick ikväll. Inte mycket att skryta med men i mina mått så är den stor, men nu är det bara att sikta in sig på kilosstrecket, det känns inte allt för avlägset nu.
900g äkta kärlek ❤

Nu har jag mjölksyra i fingrarna tack vare det här inlägget och tänker runda av här. Kommer få väldigt svårt att somna ikväll, men den smällen kan jag ta. 
Tack för mig och hoppas nån har läst det här och har fått lite glädje av det. 
Skitfiske på er alla fisketokar ! 

Gonatt 
/ Frollan77 

2 kommentarer: