onsdag 17 juni 2020

Final i Porfyrcupen 2020

Då var metecupen avklarad för den här gången och det blev stenhårt in i det sista i samtliga klasser.
Segrarna i alla klasser plats poäng från dom tre bästa tävlingarna.

Herr: Mikael Malm       ÄSFK  3p
Dam: Susanne Mårts    ÄSFK  4p
Junior: Egon Larsson    ÄSFK 3p
Knatte: Melvin Ljuden ÄSFK 3p

Grattis till alla totalsegrare 👏👏👏

Dagens tävling gick av stapeln på Porfyrdammen och det bjöd på hyfsat fiske men medelvikten på abborrarna var minimal som det brukar vara där.

Förutsättningarna var enkla i alla klasser. I herr så stod det mellan Nicke Sjöström och Mikael Malm som hade två segrar var och den som vann idag skulle sluta etta, och det blev en riktig nagelbitare då slutsignalen ljöd så visade vågen 4,7kg Malm och 4,6kg hos Nicke. Jämnt så det förslår.

I damklassen stod det mellan Susanne Mårts och Maj Johansson om vem som skulle vinna, det som krävdes var att Maj var tvungen att få en "etta" för att ens ha en chans. Men där gick hon på en nit då Maria Frost fiskade ifrån dom två damerna som tampades om slutsegern idag, Mia gick och vann i dag. Till saken ska sägas att Mia gjorde väldigt bra ifrån sig på cupen och kammade hem två  stycken segrar, men hade tyvärr två mindre lyckade tävlingar som gjorde att hon fick nöja sig med en tredje plats i totalen. Men ett stort grattis till dagens seger med en vikt på 1.8kg.

Junior var det det redan avgjort om jag inte har helt fel🤔 Egon hade  tre segrar sen innan och slutade etta före dagens segrare Sammy Danielsson, bra jobbat killar och kul att det varit så många juniorer med.

Till sist kommer vi till knattarna, Melvin Ljuden stod som slutsegrare idag oavsett hur det slutade i dagens tävling. Melvin vann de tre tävlingar som han ställde upp i, bra jobbat. På andra plats kom Klara Frost som kämpar på och varit med på fyra stycken tävlingar och Ebba Frost trea. Kul att se knattarna som kämpar på och är duktiga och tålmodiga.

Sen så bjöds det på fantastiskt gott fika innan invägningen idag.

Det kommer ut fullständigt resultat på ÄSFK's blogg, så där kan ni gå in och läsa.

För min egen del så gick det väl hyfsat, fiskade jämnt och jag slutade fyra i totalen.
Så nu lutar det åt att vara med på DM som går av stapeln i sommar, Grängesberg, Fejjan och "stora" DM i Malung. Kommer att skriva ut mer exakt när jag tagit reda på datum och vilka vatten det är.

Tack så länge och bra kämpat ni som varit med på cupen.

//Frollan77

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar