tisdag 10 april 2012

Då var tävlings säsongen slut !!!!(Pimpel)

Då var det slut pimplat för den här säsongen, och det slutade faktiskt jättebra för min del. Jag blev 2:a på Idrerycket på Långfredagen (Totalt 3:a) Nära seger men ändå flera mil ifrån. Folke Andersson Tunabygden vann på ca 7kg, Stefan Gren Ovansiljan sfk 2:a på ca 5 kg och jag 3:a på 4170g (det minns jag i allafall ). Damerna vanns av Rut Svedlund ÄSFK och Junior Anna Mattsson Ovansiljan sfk, vikterna minns jag inte.

2:A Plats IDRERYCKET.STORSKRÄLLEN 2011/12 KUL KUL !!!

Fisket på Idresjön !  Jag började till vänster inne i viken innan udden, gjorde 7-8 hål och hade inte ett napp. Såg att dom fick fisk vid udden i "djuphålet", men väl där så borrade jag mig runt klungan och jag såg att dom bara fick småfisk (riktigt smått). Ansåg att det inte var någon idé att stanna där, så jag gick tillbaks där jag började fast lite närmare starten. Såg att det var några som satt där och flaxade som väderkvarnar. När jag väl km dit så såg det lite tight ut om plats, men det var en fläck på 10x10m som var helt oborrad. Där bestämde jag mig för att slå en glugg mitt i där, och det nappade direkt och det var som jag misstänkte "fläsk mört" modell XL !!! Jag hade kört 3-krok i början men snabbt bytt till tafs. Körde med Kaj´s Mega och blåmyska på lite längre tafs än normalt. Tack vare den bra storleken på mörten så ökade vikten i rask takt. Efter en stund så kom Folke och klämde in sig mitt i klungan snett framför mig, och han köttade på  rätt friskt. Jag insåg att det inte var någon idé att byta hål heller för det nappade på ganska bra i en och en timme, men det avtog. Med tiden så blev det glesare med fisk och samtidigt så glesnade det av med folk. Men jag tyckte att det var ingen vits att röra på sig för att jag fick nån ströfisk då och då. När skottet ljöd så trodde jag att jag kanske fått i hop 2-3 kg, men jag är så kass på att uppskatta vikten i lådan. Men med facit i hand så satt 1:an, 2:an och 3:an inom samma lilla fläck. Trodde att det var någon som hade börjat på det stället som hade högre vikt. Men det var vi tre som kom dit lite senare som drog mest :)
Hul att få skrälla till lite, men man lär sig med tiden annars vore det konstigt.

 Ser redan fram emot nästa säsong då blir det att vara med på flera tävlingar från start, I år blev det inte många, 5-6 st kanske. Vill verkligen ge DM en chans nästa säsong, där flera av mina klubbkompisar deltog. Bäst gick det för Tomas Ljudén, men det är i och för sig är det inte avgjort än då sista deltävlingen blev inställd.
Det blev ett snöpligt slut på då jag hade tänkt vara med på Särna nappet som avslutning, men så blev det inte. Det blev magsjuka i familjen och det var tråkigt men går tyvärr inte att göra något åt det. Det vanns på 5kg och vem som gjorde det vet jag inte !

OS-Pimpeln vanns av Mago Göransson OFSK 17,4kg GRATTIS ! Hörde att det var lite berg och dal bane fiske efter vad jag hört. Men 17,4 kg kan inte ha varit nåt knussel med fisket då !

Nu är det bara att se fram emot Mete tävlingarna som börjar så snart isen släppt och det blivit lite varmare. Porfyr cupen är en trevlig återkommande bekantskap som brukar dra en del folk, 4 del tävlingar och 3 bästa räknas.  Det är bara att vässa metspöna och ut och slåss med mygghelvete, det är därför jag älskar vinterfiske.

Ska nog döpa om min blogg, för jag har tänkt att skriva lite mer nu i sommar både om fritidsfisket och tävlingarna.
Välmött i sommar och hade bra och tack för i  Vinter !!!
Mvh
// Frollan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar